Mi legyek? Mi leszek?

 

Projekt neve: Mi legyek? Mi leszek?
Program azonosító száma: NEA-UN-18-SZ-0392
Elnyert támogatás: 971 140ft

Szervezetünk fő irányvonala a fiatal munkanélküli fiatalokkal való foglalkozás, és ezzel a pályázattal, az egészen fiatal 12-14 éves korosztály felé szeretnénk nyitni. Több pályaválasztással foglalkozó szakember szerint a magyar iskolarendszer lehetetlen döntés meghozatalára kényszeríti a felső tagozatos diákokat, mivel a felmérések szerint legkorábban 16 éves kora körül tudja megfogalmazni egy tinédzser, hogy valójában milyen szakmára, munkahelyre vágyik. Ez az 5 napból álló tematikus tábort kifejezetten azzal a céllal valósítjuk meg, hogy a pályaválasztás felé vezető úton közösen tegyük meg az első lépéseket. Bízunk abban, hogy a nálunk megtapasztalt élmények után, a résztvevők, könnyebben választanak számukra megfelelő középiskolát.

Az öt napos tematikus programot, napközis rendszerben fogjuk megvalósítani. A felső tagozatos elsősorban a 2018-2019-es tanévben végző és iskolát váltó diákok számára fogunk játékos formában ismeretek átadni a továbbtanulással kapcsolatban.
Délelőttönként tematikus programok, délután kötetlenebb közös játék. A tábor tervezett programjai:

Délelőtti programok:
– Önismeret, a résztvevőkben rejlő titkos erőforrások megismerése.
– Merre tovább? Milyen továbbtanulási lehetőségek vannak a városban?
– Egy középiskola titkos élete. (Egy fiatal önkéntes és az iskola igazgatójának bevonásával rendhagyó iskolalátogatás.)
– Üzemlátogatás (Hogyan készül a csapvíz? Milyen egy nyomdász élete? Mit csinál a tűzoltó, amikor nem a tüzet oltja? Hogyan készül a kenyér? …stb)

Délutáni programok:
A közös ebéd után az éppen aktuális téma átbeszélése, élmények feldolgozása. Ezt követően szabad játék. A tábornak helyt adó Andrássy Úti Társaskörben több tágas tér található, és egy igazán tágas és árnyékos udvarral rendelkezünk. Egy Xbox és több társasjáték található a házban, amivel tartalmasan lehet eltölteni az időt.

Alapítványunk legfontosabb feladata a karrierépítés és a pályaorientáció segítése. Eddigi tapasztalatink alapján a pályaválasztást egészen fiatalon kell megalapozni, tematikus táborunk megszervezésében ezeknek a fontos lépéseket fogjuk közösen megtenni. A gyerekek számára azért lesz hasznos ez a tábor, mert kifejezetten fiatalok számára kialakított környezetben, játékos feladatok során ismerhetik meg egyéni sajátosságaikat. Bepillanthatnak egy középiskola mindennapjaiba, járhatnak számukra teljesen idegen munkahelyeken. Barátságokat köthetnek. Megismerhetik alapítványunk tevékenységét, és a tábor végeztével bátran fordulhatnak hozzánk, ha a továbbtanulással, pályaválasztással kapcsolatban segítségre szorulnak. Megismerhetik az Andrássy Úti Társaskört, ahova elsősorban középiskolás diákok járnak, és ahova hamarosan ők is tartozni fognak.

        

A szülők legalább 5 napig biztonságban érezhetik tini gyermeküket, ráadásul térítésmentesen új tudáshoz juttathatják az iskolaváltás előtt álló gyereküket.

A tábor idején középiskolás diákok számára adunk lehetőséget arra, hogy hasznosan tölthessék el kötelező közösségi szolgálatukat. Betekinthetnek a Karrier Iroda Alapítvány működésébe és tevékenységeibe. Új ismeretekkel gazdagodnak. A tábor végeztével számíthatnak segítségünkre. Megtanulhatják, miként kell egy tábort lebonyolítani. Hasznosan töltik el ezt az időt. A kisebb gyerekek szemében példaképekké válhatnak, mivel lehetőséget kapnak arra is, hogy önállóan bemutathassák azt a középiskolát, ahol jelenleg tanulnak.

Keresés az oldalon
Facebook-oldalunk
Támogatóink
Erasmus+ Nemzeti Együttműködési Alap Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő